Slaapkamer een totaal nieuw uitzicht geven in een dag

Genoeg van de slaapkamer zoals het nu is? Je hoeft niet meteen te verbouwen, ook met kleine handelingen kun je een kamer al snel een hele andere aanblik geven.

Trek er een weekend voor uit om je slaapkamer eens goed onder handen te nemen.

Begin met de lampen
Je kunt natuurlijk nieuwe lampen kopen, maar je kunt zelf ook aan de slag. Er zijn verschillende manieren om je oude lampenkap weer hip te maken:

Stoffeer de binnenkant van de lampenkap met een andere kleur.
Knip een leuke (bloem)vorm uit zwart karton. Plak dit op de binnenkant van de lampenkap met goede sterke lijm. Nu verschijnt er een mooi motiefje als het licht aan gaat.
Je kunt ook de buitenkant van de lampenkap creatief beplakken met vilt of velours.

Opbergruimte
Voor meer opbergruimte in de slaapkamer kun je gemakkelijk kubusjes kopen of zelf maken. Beschilder de binnenkant in een vrolijke kleur voor een origineel effect. Hang dit op als boekenkastje of zet er wieltjes onder voor een nachtkastje.

Misschien heb je nog ongebruikte smalle CD of boekenkasten? Leg deze op hun zij in je slaapkamer. Beschilder het in een frisse kleur. Doordat het geen opvallend groot meubel is, zal het niet domineren.

Heb je een rommelhoek of stoel waar je je kleding overheen legt? Neem dan een kamerscherm om deze te verbergen. Het kamerscherm kun je ook in een leuke kleur schilderen of bekleden met een mooie stof of doek.

Kleurrijke muren
Wil je liever iets aan de muur veranderen?

Je verandert de kamer snel door er horizontale of verticale banen op te verven. Trek de banen met een potlood en een schietlood. Let op dat het wel recht is, anders ga je je er snel aan ergeren. Wissel af met verschillende breedtes (en kleuren), dat maakt het wat speelser.
Minder rigoureus zijn accenten op het behang met dessin rollers. Let wel op dat je met deze dessin rollers nooit mooi tot aan het plafond kan schilderen.
Tegenwoordig zijn er ook kant en klare behang stickers te koop. Die kun je er gemakkelijk afhalen als je weer toe bent aan iets nieuws.
In plaats van een geheel nieuw behangetje is het ook leuk om maar 2 banen te doen. Dit is leuk om op de muur te doen waar het bed tegen aan staat.

Bed
Heb je een bed met een houten hoofdsteun? Koop of knip dan een dik stuk schuimrubber op de goede maat. Niet dit vast aan de hoofdsteun en bekleed het met een stof. Met bijpassende hoofdkussens en gordijnen is het geheel af en kun je lekker rechtop lezen in bed.

Ook een leuk idee voor boven het bed: beschilder de muur erboven met magneetverf, verf het in dezelfde kleur als de rest van de muur. Print nu leuke woordjes uit, plak dit op stevig karton en hang dit op een magneetstrip. Zo kun je romantische boodschappen achterlaten voor je partner die nog slaapt.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven