Verschillende stappen voor het inrichten van een babykamer

Een kindje op komst? Dan kun je veel plezier beleven aan de inrichting van zijn of haar nieuwe baby of kinderkamer. De uitdaging is om leuk en praktisch met elkaar te combineren.

Dromen: Maak een stemmingsbord: Scheur plaatjes uit tijdschriften (dit hoeven niet alleen babytijdschriften te zijn), verzamel kleurstalen (verf en behang), en materialen die je aanspreken maak hiervan een collage. Hiermee heb je een uitgangspunt voor de inrichting.

Budget bepalen: Zo veel wensen zo veel prijzen. Wat heb je te besteden? Als je dingen wilt ‘laten’ doen, houd er dan rekening mee dat arbeidsloon een hoge kostenpost kan zijn. Verdeel het budget eventueel in kosten voor muur- en wandbekleding, stoffering, meubeltjes en scores.

Ruimtelijk plannen: Ga een tijdje in de lege kinderkamer zitten en probeer je voor te stellen hoe je straks je kindje zult verzorgen. Denk daarbij ook aan praktische opbergmogelijkheden voor luiers, doekjes en kleertjes. Bekijk en vergelijk de ruimte die je hebt en je wensen. Zijn ze te verenigen? Het is handig een tekening op schaal te maken waarop je duidelijk aangeeft waar de ramen, deuren en stopcontacten zitten. Hierna kun je de meubels erin tekenen of ze op schaal uit papier knippen, zodat je ermee kunt schuiven.

Inventariseren: maak een lijst van alle materialen, meubels en accessoires die je nodig hebt en ga ermee op pad.

Op pad: Je bent nu goed voorbereid en kunt gericht op zoek gaan. Benader tuinarchitecten en/of bezoek een tuincentrum. Laat je voorlichten, deel je wensen. Vergelijk de prijzen.

Bestellen: Nu je goed voorgelicht bent en inzicht hebt in de mogelijkheden van je budget, kun je je afwegingen maken en weloverwogen tot aankoop overgaan. Als nieuw meubilair gaat aanschaffen, bestel dan ruim op tijd. De levertijd van een nieuwe babykamer kan wel 10 tot 12 weken zijn.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven