Brandbeveiliging: wat heeft u nodig?

Over brandbeveiliging bestaan uiteenlopende wetten en reguleringen. Maar er bestaan ook heel wat verschillende producten. Het meest bekende is natuurlijk de rookdetector. Deze toestellen worden immers verplicht door de overheid bij alle nieuwbouw en verbouwingen.

Maar er is meer. In vele gebouwen zijn ook brandblussers verplicht. Vooral in de beginfase van een brand komen blussers van pas, maar al bij al is hun capaciteit beperkt. Er bestaan verschillende soorten: poederblussers, schuimblussers en blussers met CO2. Voor een grotere capaciteit is een brandhaspel nodig: deze brandslangen worden aangesloten op de waterleiding, zodat het blusmiddel onbeperkt voorradig is. De haspels worden opgeborgen in kasten, die zowel voor binnen- als buitengebruik kunnen ontworpen worden. In sommige situaties zijn blussers echter niet opportuun. Daarom heeft u best ook een branddeken klaar (bv. in het geval van brandende frituurolie).

Naast deze standaardproducten bestaan ook nog enkele extra’s. Zo zijn er de sprinklers. Dit zijn sproeiers die aan het plafond kunnen worden bevestigd. Als er rook wordt gedetecteerd beginnen ze te sproeien. Vooral ruimtes die een bijzondere beveiliging vragen, worden vaak met sprinklers uitgerust. Andere extra’s bestaan onder de vorm van speciale detectiemethodes, noodverlichting, vaste blussystemen en pictogrammen om nooduitgangen en brandblusapparaten te signaleren.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven