Brandveiligheid in uw huis verbeteren met rookmelders

Jaarlijks breken er heel wat woning branden uit, dit zijn altijd woningen zonder rookmelders waar er niet genoeg brandveiligheid is, en hierbij vallen vele gewonden en in sommige gevallen zelfs doden. We staan hier niet bij stil, maar brand in huis kan, als je niet voorbereid bent, op een nacht je leven verwoesten. De meeste slachtoffers vallen omdat men de brand te laat ontdekt, daarom ook dat de meeste slachtoffers vallen wanneer er ’s nachts een brand uitbreekt in huis.

Met enkele eenvoudige voorzorgsmaatregelen kan u zich al heel goed beschermen. De beste manier om de brand te snel af te zijn is door het installeren van rookmelders. Een rookmelder is een klein apparaat dat bij rook een signaal zal geven, zo wordt u snel op de hoogte gebracht wanneer het ergens brand in uw huis. Mocht u zo geen rookmelders hebben, dan zal u een brand die ’s nachts uitbreekt veel te laat ontdekken. Bijvoorbeeld in ruimten waar niemand is ’s nachts kan het alarmsignaal van de rookmelder u direct wekken en op de hoogte brengen van de brand. Wanneer er ergens een kamer in brand staat, dan zal hier een hevige rookontwikkeling gebeuren, deze gassen zullen u versuffen en ervoor zorgen dat u gewoon verder slaapt, tot het te laat is. Ook de giftige koolmonoxide kan vrijkomen. Van brand of rook zal u dus zeker niet wakker worden, maar van een rookmelder wordt u dat zeker wel. Het is zeker belangrijk om voldoende rookmelders in huis te plaatsen en deze op goeie plaatsen te installeren.

Er bestaan trouwens ook gecombineerde koolmonoxide en rookmelders, deze melders brengen u zowel van rook als van het gevaarlijke koolmonoxide op de hoogte. Dit kan dus zeker ook van pas komen als u een haard of kachel hebt staan.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven