Brandvertragende verf

Heeft u nog niet gehoord van brandvertragende verf? De naam zegt zelf al wat het doet. Deze verf wordt vooral gebruikt in openbare gebouwen om een hogere brandveiligheid te garanderen. Maar ook in private woningen zit het gebruik van brandvertragende verf in de lift.

Hoe werkt brandvertragende verf nu eigenlijk? Simpel gezegd komt het hierop neer: wanneer dit soort verf wordt blootgesteld aan abnormaal hoge temperaturen (rond 200 graden Celsius en hoger), begint het te zwellen. Doordat het volume van de verflaag sterk toeneemt, kan het ook veel meer warmte absorberen. Dit zorgt ervoor dat de onderliggende materialen minder snel opwarmen en dus ook minder snel vuur vatten. In de tijd die hiermee gewonnen wordt, kan de brandweer ter plaatse komen en wordt de kans op een redding van de basisstructuur van het gebouw aanzienlijk verhoogd. Hoe dikker de aangebrachte laag verf, hoe langer het gebouw weerstand kan bieden aan brand.

Koop brandvertragende verf echter niet zomaar. Er bestaan immers verschillende varianten voor de verschillende onderliggende materialen. Zo bestaat er een type voor staal en een type voor hout. Zorg ook dat de verf op de juiste manier wordt aangebracht, want anders kan de werking te wensen overlaten.  Laat u dus goed adviseren door een specialist. Zo bent u zeker van een optimale brandweerstand.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven