Brandverzekering: een onmisbare verzekering!

Reageren op dit artikel | Reacties (0)
Brandverzekering: een onmisbare verzekering!

Ben je de trotse eigenaar van een huis of appartement? Dan neem je best een brandverzekering. Ook aan huurders van een huis of appartement is een brandverzekering sterk aan te raden. Lees er hier meer over.

Ongeveer elke verzekeringsmaatschappij biedt tegenwoordig een brandverzekering aan. Uiteraard zijn ze niet allemaal gelijk. In hoofdzaak komen de verzekeringen echter in grote mate overeen. Een brandverzekering dekt de kosten voor de schade veroorzaakt door brand, maar ook voor een aantal andere oorzaken. De brandverzekering dekt ook schade door natuurrampen, zoals waterschade, schade door storm, regen en dergelijke.

Sinds het wetvoorstel is goedgekeurd in 2010 na de gasontploffing in Luik is iedereen wettelijk verplicht een basisbrandverzekering te nemen. Je bent verplicht verzekerd te zijn tegen lichamelijke letsels. Ook als huurder dek je jezelf best in. Jij bent namelijk aansprakelijk voor eventuele schade aan de woning of het appartement dat je huurt. De kosten van een brand kunnen namelijk zeer hoog oplopen. Meestal leggen de verhuurders een verplichting vast in het contract tot het nemen van een brandverzekering.

Een brandverzekering houdt vaak ook een inboedelverzekering in. Meestal wordt de waarde van je inboedel geschat op een vast bedrag. Dit wordt je dan uitgekeerd in geval van volledige verwoesting van je woning door brand of storm. Hoe meer je betaalt voor je verzekering, hoe hoger het bedrag dat je zal terugkrijgen.

Een bijkomende optie is een diefstalverzekering. Bij inbraak worden de gestolen goederen dan vergoed. Dit is zeker ook een te overwegen optie.

Categorie: Veiligheid

Verwante artikelen
Rookdetector: de voorwaarde voor veilig wonen
Rookdetector: de voorwaarde voor veilig wonen
Brandvertragende verf
Brandvertragende verf
Stopcontacten
Stopcontacten
Brandbeveiliging: wat heeft u nodig?
Brandbeveiliging: wat heeft u nodig?

Reacties (0)
Geen reacties
Voeg uw reactie toe

Reacties op artikelen op deze site zijn welkom.
Uw reactie wordt onverkort, direct weergegeven onder het artikel, onder voorwaarde dat er geen sprake is van onbehoorlijk taalgebruik. De redactie behoudt zich het recht voor, in geval van kwetsende uitingen of ander misbruik, reacties aan te passen dan wel geheel te verwijderen.Naam:
Email:
Het validatie veld mag u niet invullen. Dit veld dient om automatische spam robots tegen te houden.
Validatie 
Bericht:
sluiten