Renovatielening

Een renovatielening is een lening op afbetaling om de verbouwings-, verfraaiings- of herstellingswerken aan de privé-woning waarvan u eigenaar bent te financieren.

Wanneer u een huis koopt dat nodig verbouwd of gerenoveerd dient te worden kunnen de voorziene kosten al in de lening worden opgenomen. Dit is de goedkoopste manier, aangezien een hypothecair krediet nog steeds de goedkoopste kredietvorm is.

Is uw huis reeds een hele tijd in uw bezit en wil u gaan verbouwen of verfraaiingswerken gaan uitvoeren dan zijn er verschillende mogelijkheden:

  • U kunt de som van het reeds afgeloste kapitaal van uw hypotheeklening opnieuw gaan lenen. Deze lening loopt doorgaans wel tegen een nieuwe rentevoet dan de rentevoet bij het begin van de lening. Afhankelijk van de bank kan het zo zijn dat er opnieuw notariskosten worden aangerekend, wees dus voorzichtig.
  • Een gewone renovatielening zonder hypotheek is zeker interessant wanneer het om een lening gaat met een relatief korte afbetalingstermijn. Het spreekt vanzelf dat bij dit soort leningen de factuur moet voorgelegd worden.
  • Wil u investeren in groene energie dan bestaan er speciale energieleningen die bijzonder interessant zijn. Zo een renovatielening heeft een aantrekkelijke rentevoet en het is niet nodig om het voor een notaris te laten beschrijven. Bovendien kan de volledige factuur, inclusief btw, worden geleend. En als kers op de taart worden afhankelijk van de energiebesparende renovatiewerken een groot deel terugbetaald in de vorm van premies of van belastingvoordelen.
Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven