3 meest gemaakte fouten bij de verlichting van de keuken

Bij het kopen van verlichting voor de keuken gebeuren er soms grote fouten. Als je geen ervaring hebt met het installeren van lichten maar je wil toch zelf alles regelen om je keuken te verlichten, dan zijn er een aantal punten waar je zeker op moet letten.

De grootste fout is wanneer mensen de keuken willen verlichten vanuit 1 punt, dus met 1 plafondverlichting of hanglamp die in het midden van de kamer hangt. Niet enkel is dit zeer vervelend wanneer je richting keuken kijkt, het zorgt er ook voor dat de werk ruimte in je keuken niet voldoende verlicht zal zijn. Het geeft teveel schaduwen waardoor je jezelf steeds zal zien als je het eten aan het bereiden bent.

De tweede meeste voorkomende fout is om je belichting in een soort grid patroon te plaatsen zonder rekening te houden met je kasten, kookeiland en de eettafel. Je moet dus eerst en vooral weten en gaan bepalen waar je licht nodig hebt en waarom en eens je dat weet, kan je gaan plannen waar je de juiste belichting wil installeren.

De derde en laatste grote fout is dat je voldoende plaats moet voorzien voor schakelaars. Schakelaars moet je direct kunnen bereiken wanneer je je keuken binnenkomt, vaak komen keukenkasten of een grote frigo tot net naast de deur, dat maakt het moeilijk om nog voldoende schakelaar te installeren. Hou hier dus rekenen mee als je je keuken laat ontwerpen. Aan je werkblad kan je dan nog extra schakelaars voorzien om de plaatselijke lichten boven je werkblad aan of af te zetten.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven