Buitenverlichting

Buitenverlichting mag bij een hedendaagse woning niet meer ontbreken. Wanneer uw verlichting buiten goed opgesteld is, dan zorgt deze voor een uitstraling van uw woning. Het is niet enkel meer de functionele verlichting die gebruikt word, maar men gaat ook gebruik maken van sfeerverlichting en accentverlichting. Deze laatste zorgen ervoor dat verschillende elementen in uw tuin ook wanneer het donker is zichtbaar blijven. Zo krijgen uw vijver, oprit, voorgevel en sierplanten ook wanneer er geen licht meer is de nodige aandacht.

De functionele buitenverlichting zorgt ervoor dat je op een veilige manier je huis kan verlaten. Zo kan je oprit ’s nachts verlicht worden of er kunnen lichtjes aan de paadjes rond je huis hangen. De verlichting kan er ook voor zorgen dat je geen slachtoffer wordt van een inbraak want veel buitenverlichting schrikt de inbrekers af.

Sfeerverlichting of accentverlichting is dan weer een andere manier van buiten verlichten. Deze manier van buiten verlichten dient om bepaalde elementen in je tuin te accentueren. Heb je bijvoorbeeld een vijver dan kan je in je vijver lampen aanbrengen die je vijver mooi in de kijker zetten.

Voor buitenverlichting is ledverlichting zeer populair. Ledverlichting is een zeer goedkope vorm van verlichting want het verbruik hiervan licht lager dan bij een normale lamp. De aankoop prijs is wel iets hoger, maar het lage verbruik en de lange levensduur geven op termijn een lagere totaalkost. Naast leds worden ook vaak spaarlampen gebruikt. De spaarlampen hebben een laag verbruik en verspreiden een zacht licht rondom uw huis.

Buitenverlichting kan op verschillende manieren van stroom voorzien worden. Functionele verlichting werkt meestal op de netspanning terwijl de sfeerverlichting kan werken op laagspanning. Ook bestaan er systemen met zonnepanelen, de lampen worden dan gewoon in de tuin geplaatst en overdag laden de zonnepanelen de batterijen op. Wanneer de verlichting dan ’s nachts moet werken, dan wordt de elektriciteit dit opgeslagen zit in de batterijen hiervoor gebruikt.

Aan buitenverlichting is er wel meer onderhoud nodig dan aan binnenverlichting. Vaak komt er zand, mos en andere vuiligheid op de lamp te zitten waardoor het licht zich niet meer kan verspreiden. Het beste reinig je alles met een niet agressief schoonmaakmiddel en schrob je niet te hard op de armaturen om krassen door zandkorrels te vermijden.

TIP: Op zoek naar buiten verlichting ga dan kijken op dmlights.be , een online shop waar je uit 1000en verschillende producten kunt kiezen, je kan er echt alles van verlichting vinden.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven