dimmer verlichtings schakelaar

Het meest vertrouwde en verbeterde bediening toestel, namelijk de dimmer, laat u toe om het licht niveau te verhogen of verlagen naargelang u zelf wenst. Bijvoorbeeld een badkamer dimmer kan op een laag niveau geplaatst worden wanneer u een bad neemt of als u het licht gebruikt als nachtelijke verlichting. Wanneer u dan bijvoorbeeld make-up wilt opdoen, dan kan u het licht feller plaatsen. In een kinderkamer kan de dimmer ‘s nachts aangelaten worden zodat u gemakkelijk de kinderen kunt gaan controleren, overdag kan het dan weer gebruikt worden om de kamer te vullen met licht terwijl de kinderen spelen.
De meeste dimmers zijn tegenwoordig apparaten met een vaste toestand. Ze schakelen eigenlijk zeer snel aan en uit, 120 keer per seconde. Omdat het menselijke oog het totaal van het uitgezonden licht waarneemt, is de zichtbare helderheid van de lamp eigenlijk een resultaat van de tijd die de stroom in de uit en de aan cyclus is.
Dimmers besparen op 2 manieren geld. Eerst verminderen zij beduidend de verspilde energie door slechts de nodig hoeveelheid elektriciteit te gebruiken. Wanneer een licht door 25% wordt verduisterd, bewaart een dimmer ongeveer 20% van de vereiste elektriciteit. Wanneer verduisterd voor 50%, bespaart het 40% van de elektriciteit. Ten tweede, verlengt een dimmer de levensduur van de lampen omdat de spanning op de gloeidraad lager is. Wanneer verduisterd voor 25%, gaat een lamp 4 keer langer dan bij volle belasting mee, en verduisterd voor 50%, zal ze zoveel als 20 keer veel langer meegaan.

Er is geen speciale bedrading nodig voor een dimmer om het even welke conventionele lichtschakelaar kan worden vervangen, maar u moet speciale dimmers voor fluorescente of lage stroomverlichting en ventilators kopen. Om het even welke dimmer die u koopt zou moeten worden bekeken voor het type en de totale lading die het zal moeten aansturen.
De dimmers kunnen met een drukschakelaar, een wijzerplaat, een schuiver, een peddelschakelaar, een drukveld of een elektronische knoop in werking worden gesteld; sommige types integreren twee of meer van deze methodes om verschillende taken uit te voeren. Wanneer u een dimmer koopt, een roterende wijzerplaat of een diaschakelaar, dan is de keuze echt afhankelijk van de persoonlijke voorkeur. U bekijkt best de eigenschappen en mogelijkheden van elke dimmer bij het kiezen van uw dimmers. Kan het vooraf op specifieke lichte niveaus worden ingesteld? Hoeveel niveaus? Is het makkelijk te gebruiken?

Natuurlijk, hoe meer kenmerken een dimmer heeft, hoe duurder hij over het algemeen is. Het idee is om te weten te komen hoe hij zal gebruikt. Bijvoorbeeld, voor algemene verduister toepassingen zou u een multifunctionele dimmer willen kiezen, die een aanraking schakelaar controle heeft die aan een vooraf ingesteld licht niveau zal beginnen branden als u het eens raakt of de lichten die de lichten op volle kracht laat branden wanneer u er 2 maal op drukt. Kleine LED’s langs één rand tonen het niveau van het licht en dit systeem kan zodanig aangepast worden zodat de lichten heel traag uit faden wanneer u de dimmer uitschakelt. Op die manier heeft u nog tijd genoeg om de kamer te verlaten.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven