Inbouwspots: LED, halogeen of spaarlampen

Inbouwspots zijn nog altijd erg populair als het over stijlvolle, moderne verlichting gaat. Ze zijn onopvallend en bovendien heel eenvoudig om te installeren. Twee hoofdgroepen spannen de kroon: een kantelbare of verstelbare spot, of een inbouwspot met verdiepte ligging. De eerste categorie is erg functioneel (u belicht het deel van de kamer dat u wil), de tweede soort geeft een uitstekend sfeerlicht.

Inbouwspots zijn er vele soorten en gewichten. De keuze van de lichtbron is hierbij waarschijnlijk uw belangrijkste afweging. Halogeen geeft mooi licht, maar slorpt eigenlijk nog altijd vrij veel energie. Voor 12v halogeen hebt u nog een transfo nodig, maar het energieverbruik is lager. Ook spaarlampen gebruikt men tegenwoordig voor inbouwspots. Maar de absolute toekomst zijn LED inbouwspots.

LED inbouwspots zijn ten eerste bijna onverslijtbaar. Terwijl u bij halogeen nogal snel eens een kapotte lamp zal moeten vervangen, is dit bij LED zelden het geval. Bovendien is LED verlichting ook erg zuinig: u verbruikt 80% minder dan met halogeen. Een klein nadeel kan zijn dat de lichtopbrengst nog niet zo supergroot is. Maar dat zal niet meer lang duren. U kan uiteraard ook meerdere LED spots installeren. De meerkost hebt u vrij snel terugverdiend door de lagere energiefactuur.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven