Led verlichting voor de keuken

Moderne led verlichting is perfect geschikt om in de keuken toe te passen. Leds zijn helder en produceren licht wat de natuurlijke kleuren van het product redelijk goed evenaart. Het is natuurlijk heel belangrijk dat je ziet wat je aan het doen bent in de keuken.

Daarnaast is led verlichting goedkoper dan andere soorten verlichting. De aankoop prijs is sterk aan het dalen de laatste jaren en dit maakt het wel interessant om de mogelijke toepassingen ervan te bekijken. En het grootste voordeel is dat ze een stuk minder energie gebruiken dan halogeenspots.

Vaak hangt er boven je keukenblad ter hoogte van je hoofd verlichting om je werkgebied bij te lichten, bij klassieke halogeenspots die enorm veel warmte geven, kan dit vrij vervelend zijn. Als je te dicht bij de halogeenverlichting komt te staan kan het al snel te warm worden. Ledverlichting verhelpt deze problemen, ze geven bijna geen warmte af waardoor je comfortabeler kan werken.

Bij het kiezen van ledverlichting moet je vooral goed letten op 4 zaken, de lichtsterkte, de kleurtemperatuur en de verlichtingshoek van de led. De lichtsterkte is ook afhankelijk van de kleurtemperatuur, dit is omdat mensen de perceptie hebben dat kouder licht feller lijkt dan warmer licht. Als je een gewone lamp wil vervangen door een led lamp, dan heb je voldoende met ongeveer 10% van het wattage van de oorspronkelijke lamp. Een lamp van 50W kan je dus vervangen door een ledlicht van 5W.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven