Verlichting badkamer

De badkamer, één van de kleinste kamers uit ons huis mag je zeker en vast niet vergeten wanneer je je verlichtingsplan gaat bekijken. De badkamer is immers een ruimte waar we dagelijks vaak toch wel wat tijd spenderen aan persoonlijke verzorging, je start er je dag en je eindigt er je dag. En met de juiste verlichting kunnen we er nog een tikkeltje beter uitzien. Besteed bij je verlichtingsplan dus zeker voldoende aandacht voor de badkamer verlichting.

Je hebt in je badkamer nood aan goede verlichting bij je spiegels, zo kan je jezelf goed bekijken, maar vooral is het praktisch wanneer je je wil scheren of make-up gaat aanbrengen. Niets is zo vervelend als niet zien wat je aan het doen bent. Let wel op dat je geen lichtspots net boven de spiegel hangt, deze zorgen ervoor dat je schaduwen op je gezicht krijgt wat er niet echt mooi uitziet. De beste manier is om aan beide verticale zijden van de spiegel te zorgen voor een lichtbron, deze zullen het licht gelijk verspreiden over het gezicht. Heb je geen plaats om de verlichting aan de zijkant van de spiegel te hangen, dan kun je wel met een armatuur werken die boven de spiegel hangt, maar zorg er dan wel voor dat deze breed genoeg is zodanig dat het licht zich gelijkmatig over je gezicht kan verspreiden. Probeer gebruik te maken van halogeenlampen omdat deze kleuren van make-up het beste weergeven, ook gloeilampen hebben een goeie kleurweergave.

De douche is ook een belangrijke plaats in je badkamer om goeie verlichting te voorzien. Als je een heel kleine badkamer hebt waarbij je douchedeuren niet mat zijn, dan kan het eventueel niet nodig zijn om extra verlichting te voorzien in het verlichtingsplan. Echter in alle andere gevallen voorzien je best wel ook verlichting direct boven je douche, je kan dan best werken met waterdichte inbouwspots.

Waterdichte verlichting: een must in de badkamer

Zoek je naar de perfecte verlichting voor in je huis? Overweeg dan zeker waterdichte verlichting voor in de badkamer.

Aangezien de badkamer een overwegend vochtige ruimte is, is het van belang te opteren voor verlichting die hieraan is aangepast. Maar hoe weet je nu of verlichting waterdicht is? Daarvoor moet je kijken naar de IP-waarde van de lamp. Deze waarde staat voor International Protection. Deze internationale, elektrische beschermingsnorm wordt weergegeven door twee getallen. Het eerste getal geeft aan hoe goed de verlichting beschermd is tegen stof. Het tweede getal staat voor de waterdichtheid van de verlichting. Hoe hoger dit getal, hoe groter de weerstand tegen water.

Met waterdichte verlichting kun je bijvoorbeeld een lamp plaatsen in je douche, zodat je nog genoeg licht hebt bij het sluiten van de douchedeur. Ook in je bad kun je gebruik maken van waterdichte spots. Richt ze dan wel best op de zijkanten van het bad. Anders zou je wel eens verblind kunnen worden. Met verlichting in het bad wordt een bad nemen een stuk gezelliger. Zeker als je kinderen hebt is waterdichte verlichting een aanrader. Kinderen zijn namelijk kampioenen in het natmaken van plaatsen die normaal gezien droog blijven. Waterdichte verlichting is dus zeker een must in de badkamer!

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven