Waarom een vloerlamp?

Een vloerlamp is, zoals het woord het al zegt, een lamp die je op de vloer plaatst. Er bestaan zowel kleine als grote vloerlampen in allerhande uitvoeringen. Sommige vloerlampen geven enkel licht naar boven toe, sommige enkel naar beneden en sommige vloerlampen geven enkel wat sfeerlicht. Op gebied van design is alles mogelijk, met of zonder lampenkap, ultramodern of zeer rustiek, elke kleur, maat en model kan je vinden. En dat is essentieel want vloerlampen worden voornamelijk gebruikt als decoratie.

Een vloerlamp kan een hoekje van het salon gezellig maken en omtoveren in een echte leeshoek. Althans, als het een vloerlamp is die voldoende licht geeft. Ze kan ervoor zorgen dat ‘s avonds de grote lichten gedoofd kunnen worden en er enkel een gezellig sfeerlicht in de kamer is. Maar ze kan ook perfect dienst doen als stijlelement in een ruimte zonder dat ze een functioneel doel dient. Een vloerlamp kan, net zoals een schilderij of beeld, de ruimte net dat tikkeltje extra geven of voorzien van een persoonlijke toets.

Omdat vloerlampen losstaande elementen zijn, kunnen ze makkelijk verplaatst worden en wanneer je de ruimte anders wil indelen, kan ook de vloerlamp een nieuwe plek toegewezen krijgen. Vloerlampen worden veelal in salons gebruikt omdat ze de sfeer bepalen. In andere kamers komen ze zelden voor. Maar wie ze mooi vindt, kan er bijvoorbeeld ook zijn slaapkamer mee opfleuren.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven