Aansluiting op aardgas: een verstandige keuze

Aardgas is niet meer weg te denken uit onze leefwereld. Koken en verwarmen op aardgas is stukken voordeliger dan op elektriciteit. Aardgas is snel, veilig, natuurlijk (het hoef niet meer omgezet te worden, zoals elektriciteit) en zelfs erg milieuvriendelijk. U doet er dus goed aan om u zo snel mogelijk aan te sluiten op aardgas.

Hoe gebeurt die aansluiting op het aardgasnetwerk? Het is iets ingewikkelder dan het klinkt. Hieronder leest u wat u allemaal moet doen om een gasaansluiting te verkrijgen.

Sinds de vrijmaking van de energiemarkt in België kunt u kiezen waar u uw aardgas vandaan haalt. De netbeheerders leveren niet meer rechtstreeks bij u thuis. Ze zorgen wel nog voor de aansluiting op het gasnet. U vraagt dus best zo snel mogelijk uw aansluiting aan bij de gasmaatschappij van uw gemeente.

Wat houdt de aansluiting precies in? Er wordt een zogenaamde aftakleiding van de aansluiting aan uw straat naar de gasteller in uw woning gelegd. Een installateur doet dit met kennis van zaken. Uiteraard komt daar wat graafwerk bij kijken. Ten slotte hebt u ook nog een gasmeter nodig. Die komt normaal gezien op de benedenverdieping. Meestal komt die meter vlak bij de elektriciteitsmeter. Zo hoeft u maar 1 kastje te openen om al uw tellers te vergelijken.

Vervolgens kan u kiezen welke gasleverancier u wil. Deze organisatie (Electrabel, Nuon…) levert dan eigenlijk het gas, en aan hen betaalt u uw facturen. Om optimaal te besparen, vergelijkt u best de leveranciers even voor u een keuze maakt.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven