Antieke kachel

De charme van een antieke kachel

Met een antieke kachel haalt u de sfeer van toen terug in huis. Vroeger diende de kachel als belangrijkste verwarming in een woning. In de meeste gevallen stond de kachel in de ruimte waar men het meeste zat: de keuken of de leefruimte.

In families met een hogere standaard werd meestal gekozen voor een antieke kachel met bloemen of ornamenten. De kachel vormde het warme middelpunt van het vertrek en weerspiegelde de levensstandaard van het gezin.

Tegenwoordig zijn er firma’s die oude antieke kachels ombouwen tot houtkachels zodat ze opnieuw voldoen aan de normen en eisen van vandaag.

Het aanbod van antieke kachels is helaas beperkt. Daarom maken steeds meer fabrikanten kachels in de stijl van jaren geleden.

Het voordeel van antieke kachels

Het voordeel van een antieke kachel is dat ze de hoogste temperaturen kunnen verdragen. Dit betekent dat ze zowel voor hout als kolen geschikt zijn.
Bovendien heeft een antieke kachel een hoog rendement want het belangrijkste kenmerk van een antieke kachel is toch wel dat hij lang kan branden met dezelfde brandstof. Dit is een resterend kenmerk van vroeger, aangezien antieke kachels toen zo zuinig mogelijk moesten zijn.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven