Centrale verwarming

Centrale verwarming: altijd lekker warm

Centrale verwarming betekent eigenlijk dat de ruimtes in uw woning worden opgewarmd vanuit één centraal punt. Vanuit dat centrale punt wordt er warme lucht of warm water rondgestuurd doorheen de buizen van de woning.

Voordelen van centrale verwarming

  1. Centrale verwarming is efficiënter doordat u kiest voor één warmtebron in plaats van een afzonderlijke warmtebron in elke te verwarmen ruimte in uw woning.
  2. De kans op vergiftiging door koolstofmonoxide ligt aanzienlijk lager dan bij bijvoorbeeld een gewone haard. De verbranding vindt namelijk plaats afgesloten van de lucht in de woning.

Nadelen van centrale verwarming

  • Centrale verwarming zorgt voor een ongelijkmatige verwarming.
  • Door deze ongelijkmatige verwarming kan er condensatie ontstaan op de muren. Wanneer de ruimte ook nog eens slecht wordt verlucht, kan er schimmelvorming ontstaan.
  • Wanneer u niet regelmatig afstoft, kan er een stoflaag op de radiatoren komen te liggen. Hierdoor wordt de warmteafgifte van de radiator verminderd. Regelmatig schoonmaken is dus de boodschap.
  • Stof op radiatoren kan voor geurhinder zorgen wanneer de radiator wordt opgewarmd.
  • Astmapatiënten of mensen met een stofallergie kunnen last krijgen door centrale verwarming doordat er stof opwaait door de convectieluchtstromen.
Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven