De verwarmingsketel: hoeksteen van uw cv-installatie

Het kloppende hart van elke cv-installatie is de verwarmingsketel. Deze ketel zorgt ervoor dat er warm water beschikbaar is in uw woning. Dat warm water kan gebruikt worden voor de verwarming van het huis en voor keukens en badkamers. Als het toestel zowel voor verwarming als  voor bruikbaar warm water zorgt, dan spreekt men van een combiketel. Dit soort ketels combineert beide opdrachten, waardoor ze zuiniger en dus ook goedkoper zijn. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat ze eerder norm dan uitzondering aan het worden zijn in nieuwe woningen.

Een verwarmingsketel verwarmt water aan de hand van een brander, die doorgaans op stookolie of aardgas werkt. Twee essentiële onderdelen van de ketel zijn de circulatiepomp en de afvoer. De afvoer zorgt ervoor dat geen schadelijke verbrandingsgassen blijven hangen en de circulatiepomp zorgt ervoor dat het warme water doorheen het volledige huis wordt gepompt. Wanneer de verbrandingsgassen van de ketel worden gebruikt om voor extra verwarming te zorgen, dan spreekt men van een hoogrendementsketel (HR-ketel).

Tegenwoordig wordt steeds meer aandacht besteed aan de milieuvriendelijkheid en efficiëntie van verwarmingsketels. Koppelingen met zonneboilers en warmtepompen vinden steeds vaker plaats. Denkt u dat dit ook iets voor u is? Laat u dan zeker adviseren over de mogelijkheden door een gespecialiseerde installateur.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven