Elektrische haard – elektra haard

Hoe werkt een elektrische haard?
Een elektrische haard is een soort sfeerhaard. In de haard bevinden zich verschillende reflecterende stroken die zich op een draaiende as bevinden. Hierdoor ontstaat een bepaald vlammenbeeld dat bij de meest recente modellen niet meer te onderscheiden valt met een echt vlammenbeeld. De meeste elektrische sfeerhaarden hebben ook een beperkte mogelijkheid om te verwarmen. Meestal kunnen ze tot 2000W warme lucht blazen en dat maakt dit type haard dan ook prima geschikt om een ruimte bij te verwarmen. Deze haard kan echter niet de werking van de centrale verwarming overnemen.

Hoeveel kan een elektrische haard verwarmen?
De meeste elektra haarden kunnen verwarmen tot 2000W. Normaal zijn er ook een aantal standen en instellingen mogelijk met deze toestellen zodanig dat u de juiste temperatuur kunt verwarmen. Bij sommige types is dit met verschillende warmte standen terwijl andere types traploos regelbaar zijn. Ook is het soms mogelijk om een model te vinden met een afstandsbediening. De grootste functie van zo een elektrische haard is natuurlijk de decoratieve functie, dus de verwarming is louter bijkomst. Zo een haard is natuurlijk ideaal om een beetje bij te verwarmen tussen zomer en winter.

Wat is het verbruik van zo een elektrische haard?
Als de elektrische haard ingeschakeld staat op de koudstand, het vuurbeeld dus, heeft deze een zeer gering stroomverbruik. Er komt dus geen warmte vrij bij deze stand en het verbruik licht dan ook zeer laag op 150W. Naargelang dan van de haard zullen er verschillende warmtestanden zijn, en afhankelijk van het vermogen van de haard zal dan ook het verbruik evenredig hiermee zijn.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven