Gaskachel

Gaskachels: verwarmen met minimaal onderhoud

Gaskachels kunnen zowel op aardgas als op propaangas worden aangesloten. Vraag wel even aan de verkoper waarvoor uw gaskachel het beste is geschikt.

Sommige gaskachels zijn voorzien van een ventilator om de warme lucht sneller te laten circuleren en zo voor een aangename warmte in de woonruimte te creëren. Laat u echter niet misleiden. U zal dankzij de ventilator in de kachel het gevoel hebben dat de ruimte sneller opwarmt, maar in weze heeft een ventilator geen opwarmende eigenschappen. Alleen de gaskachel zelf kan lucht opwarmen.

Waar u ook rekening mee dient te houden, is dat zo’n ventilator aan uw gaskachel zal zorgen voor een meerkost op uw energiefactuur.

Het voordeel van gaskachels is dat ze een minimum aan onderhoud vereisen. 1 keer per jaar de binnenkant van de gaskachel kuisen, is ruim voldoende.

Gaskachel alarm

Trek aan de noodrem wanneer u sporen van roet of waterdruppels in uw gaskachel aantreft. Dit wijst namelijk op een slechte verbranding en betekent dat uw kachel niet naar behoren werkt. U raadpleegt in dat geval best een ervaren vakman of uw installateur.

Kijk ook even na of uw schoorsteen wel geschikt is om een gaskachel op aan te sluiten. Sommige gaskachels moeten nog even heringesteld worden nadat ze geïnstalleerd zijn.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven