Gelhaard werking

Hoe werkt een gelhaard?
Een gelhaard heeft in tegenstelling tot een elektrische haard geen rookkanaal nodig, alhoewel er toch echte vlammen zijn. Dit komt omdat bij gelverbranding er geen schadelijke gevolgen zijn voor de omgeving. De speciale gel die gebruikt word in de gelhaard bestaat uit een milieuvriendelijke substantie die bovendien geen geur of kleur heeft. Bij de gelverbranding is er echter wel voldoende zuurstof nodig, dus zorg ervoor dat de gelhaard voldoende geventileerd is.

U hoeft een gelhaard niet te kopen om uw ruimte te verwarmen want deze geeft slechts in zeer geringe mate warmte af. De functie van een gelhaard is vooral decoratief.

Welke brandpasta/gel gebruikt u het best?
De special gel of brandpasta voor een gelhaard is een milieuvriendelijke en roetvrije brandstof die kan gebruikt worden in een gelhaard zonder rookkanaal. In een brandgel zit er normaal een bepaalde alcohol, verdikkingsmiddelen en water. Deze brandstof heeft geen geur of kleurstoffen. Met een halve liter brandgel kan u al snel 2 tot 3 uur vlammen maken. Dit is afhankelijk van hoe goed de luchtstromingen zijn en wat de omgevingstemperatuur is.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven