Houthaarden: de gezelligheid van houdgestookte haarden

Wat is er gezelliger dan in de winter samen rond een houthaard zitten? Houtgestookte haarden zorgen altijd voor extra gezelligheid en behaaglijkheid. Dat is niet toevallig: houthaarden zorgen voor een bepaalde stralingswarmte die door mensen als aangenamer wordt ervaren. De verbranding van hout zorgt voor een gezellig vlammenspel waar andere verwarmingsystemen niet aan kunnen tippen. Sommigen zouden misschien denken dat houtgestookte haarden niet milieuvriendelijk zijn, maar dat is een vergissing. Wie zijn hout aankoopt bij ecologische verdelers, berokkent geen schade aan de natuur.

Toch hebben houthaarden ook enkele nadelen. Ten eerste is het natuurlijk zo dat er veel plaats wordt ingenomen door het hout. Als u geen kelder of opbergruimte heeft voor het hout, dan is een houtgestookte haard misschien niet zo’n goed idee. Daarnaast moet u weten dat een houthaard qua rendement wel het onderspit moet delven in vergelijking met gas of pellets. Gezelligheid heeft dus een prijs.

Ten slotte is het ook niet altijd even gemakkelijk om de warmte van houtgestookte haarden gelijkmatig te verdelen over een ruimte. Wie dicht bij de haard zit, heeft het te warm en wie er te ver van zit, kan koud hebben. Vaak moeten daarvoor extra ventilatoren worden aangekocht. Maar zo wordt het prijskaartje dus nog wat pittiger dan het al was.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven