Houtkachel

Gezellig verwarmen met een houtkachel

Houtkachels worden weer steeds populairder. De stijgende energieprijzen (gas, elektriciteit en stookolie) zijn hiervan de grootste oorzaak. Veel mensen hebben echter vooroordelen als het aankomt op verwarmen met hout. Toegegeven, houtkachels zijn belastend voor het milieu aangezien er bomen moeten worden omgekapt om hout te voorzien.

De andere kant van de medaille mogen we echter niet uit het oog verliezen. Want ook verwarming met andere grondstoffen is belastend voor het milieu. Door u goed te informeren kan u die belasting echter tot een minimum herleiden. Zo krijgt het milieu een kans en heeft u het lekker warm.

Houtkachels: hout als vernieuwbare energie

Na vernieuwbare energiebronnen zoals zonne-energie, windkracht en waterkracht is hout de volgende energiebron op het lijstje van energiebronnen die weinig of geen invloed hebben op het milieu door de uitstoot van schadelijke gassen.

Er worden constant bossen aangeplant ter vervanging van oude bossen. Dit in tegenstelling tot fossiele brandstoffen (gas, olie en kolen) die wereldwijd worden ontgonnen en stilaan op geraken.

Het plezier van een houtkachel

Een houtkachel zorgt voor een gezellige sfeer dankzij de zichtbare vlammen. Bovendien kan u tijdens een stroompanne blijven verwarmen met een houtkachel. Kortom, constante warmte en gezelligheid troef.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven