Verwarming radiatoren

Verwarming met radiatoren

Een radiator kan ook een warmtewisselaar worden genoemd. Radiatoren worden gebruikt om warmte van een doorstromende vloeistof af te staan aan de luchtstroom van de omgeving van de radiator. Ze worden het meest gebruikt voor centrale verwarming in woningen.

Verwarming met radiatoren door de jaren heen

De voorbije twintig jaar kende de verwarming met radiatoren een grote evolutie. Radiatoren worden namelijk niet enkel meer beoordeeld op vermogen, maar het uiterlijk, de vormgeving van radiatoren wordt steeds belangrijker.

Radiatoren zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Ze vormen dikwijls een meerwaarde aan de omgeving waarin ze zich bevinden.

Het voordeel van verwarming met radiatoren is dan ook dat u bijvoorbeeld in de slaapkamer een andere radiator kan plaatsen dan bijvoorbeeld in de leefruimte, zonder hierdoor warmte te verliezen. U kan dus gerust elke ruimte van uw woning inrichten naar eigen believen en het toch overal lekker en gezellig warm te maken.

De tijd van de lelijke en lompe witte radiatoren die meteen in het oog sprongen is dus lang verleden tijd.

Kies voor voldoende vermogen bij verwarming door radiatoren

Vraag advies aan een vakman wanneer u wenst te verwarmen met radiatoren. Het vermogen voor de ruimte moet namelijk worden berekend.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven