Verwarming tips

‘s avonds kan u best een uurtje voor u gaat slapen de verwarming al op nachtstand zetten. De nachtstand is het best rond de 15 graden. De kamer blijft dan zeker nog lang genoeg warm tot u gaat slapen en wanneer u de volgende ochtend terug uw huis opwarmt, dan zal dit veel minder energie kosten dan wanneer u ‘s nachts de verwarming zou afgezet hebben.

Zorg ervoor dat de lucht in uw woning niet te vochtig is, want vochtige lucht kan je heel wat moeilijker opwarmen dan droge lucht. Het ideale is een relatieve luchtvochtigheid tussen 50 en 60%. Ventileer dus zeker uw huis voldoende, een kwartiertje de ruiten volledig open moet volstaan.

Doe ‘s avonds de rolluiken omlaag en doe de overgordijnen dicht.

Zorg ervoor dat verwarmingsleidingen in niet verwarmde ruimtes goed geïsoleerd zijn, zo gaat er in die kamers minder energie verloren. Zorg er ook voor dat deze waterleidingen zo kort mogelijk om het verlies te beperken. Ook de installatie kosten zullen hiermee omlaag gebracht worden.

Wist u dat een graad lager op de thermostaat bijna niet te voelen is, maar dat uw energiefactuur er wel met 7% door zakt. Normaal gezien moet 21 graden overdag ruim volstaan.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven