Zuinig verwarmen met een combiketel

Vraagt u zich nog af wat een combiketel precies is? Eenvoudig: het is een cv-ketel die niet enkel de verwarming van het huis voor zijn rekening neemt, maar ook zorgt voor warm water. De voordelen hiervan zijn duidelijk: deze toestellen zijn zuiniger aangezien alle verwarming door één toestel gebeurt en daardoor is een combiketel ook een pak goedkoper dan een traditionele verwarmingsketel die gekoppeld wordt aan een boiler. Deze laatste optie heeft ook last van iets meer warmteverlies, waardoor het verbruik sowieso al iets hoger ligt.

Eén klein nadeel: combiketels hebben doorgaans een eerder beperkt debiet. Een conventionele warmwaterboiler geeft namelijk een sterkere waterstraal in douches en bovendien warmt het water ook sneller op (normaalgezien binnen enkele seconden). Maar in een huis of appartement met “normale” comforteisen hoeft dit geen enkel probleem te vormen. Wie geen exuberante hoeveelheden water nodig heeft en sowieso al wat let op zijn of haar watergebruik, zal haast geen verschil merken met een combiketel. Daar profiteert niet enkel uw portemonnee van: ook het milieu haalt opgelucht adem.

Twijfelt u of de prestaties van een combiketel voldoende zullen zijn voor uw woning? Aarzel dan niet om een gespecialiseerde installateur te raadplegen. Zo komt u na de installatie van een nieuwe ketel niet voor onaangename verrassingen te staan.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven