Afwerkingsvormen natuursteen.

Reageren op dit artikel | Reacties (0)
Afwerkingsvormen natuursteen.

Een veel gebruikte steen voor vloeren, muurbekleding, venstertabletten, keukenbladen, … is natuursteen. Het effect en de uitstraling van de natuursteen hangt enerzijds af van het type steen, maar anderzijds ook van de afwerkingsvorm. Er zijn verschillende soorten afwerking mogelijk die meer of minder aan te raden zijn in functie van het doel van de natuursteen.

De meest gekende afwerkingsvorm is vermoedelijk de gepolijste natuursteen. Hierbij worden de tekeningen in de steen blootgelegd, de steen krijgt een mooie glans en wordt wat gladder. Geen aanrader voor vloeren, maar veel gebruikt voor venstertabletten. Afwerkingen die wel geschikt zijn voor vloeren zijn gezaagde of gehamerde natuurstenen. Bij gezaagde natuursteen wordt de steen letterlijk in platen gezaagd, een gehamerde natuursteen is bewerkt met een pneumatische beitel en vertoont allemaal kleine putjes in het oppervlak. Andere opties voor de binnenvloer zijn natuurstenen met een ijsbloempatroon (bewerkt met stalen messen), gefrijnde natuursteen (bewerkt met stalen beitels), gevlamde (bewerkt met vuur) en gezoete (bewerkt met water) natuursteen.

Bij buitenvloeren zal er vooral sprake zijn van gegradeerde natuursteen, die dankzij waterafstotende en antislipeigenschappen ideaal is voor vloeren in zwembaden, geschuurde natuursteen en oude frijnslag. Ook bij deze laatste krijgt men zeer goede antislipeigenschappen.

Het mag duidelijk zijn dat er een breed gamma aan mogelijke afwerkingsvormen voor natuursteen bestaat. Elk met zijn eigen voor- en nadelen en toepassingsgebieden. En naar eigen smaak.

Categorie: Vloeren

Verwante artikelen
Tapijt reinigen: voor elke vlek een oplossing
Tapijt reinigen: voor elke vlek een oplossing
Vloer boenen, oliën of vernissen?
Vloer boenen, oliën of vernissen?
Vloercombinaties in een salon met open keuken
Vloercombinaties in een salon met open keuken
Betonvloeren: ongezellig of stijlvol?
Betonvloeren: ongezellig of stijlvol?

Reacties (0)
Geen reacties
Voeg uw reactie toe

Reacties op artikelen op deze site zijn welkom.
Uw reactie wordt onverkort, direct weergegeven onder het artikel, onder voorwaarde dat er geen sprake is van onbehoorlijk taalgebruik. De redactie behoudt zich het recht voor, in geval van kwetsende uitingen of ander misbruik, reacties aan te passen dan wel geheel te verwijderen.Naam:
Email:
Het validatie veld mag u niet invullen. Dit veld dient om automatische spam robots tegen te houden.
Validatie 
Bericht:
sluiten