Bamboe vloer plaatsen in 5 gemakkelijke stappen

Bij het voorbereiden van de installatie van uw bamboe vloer zal u merken dat deze installatie niet echt veel verschilt van de installatie van andere hardhouten vloeren. De belangrijkste stappen van de installatie gebeuren eigenlijk nog voor je met het plaatsen van de bamboe begint.

Hier vindt u enkele richtlijnen die u zullen helpen en ervoor zullen zorgen dat u bamboe bevloering vlekkeloos verloopt.

1. Als eerste dient u te zorgen dat de ondergrond waarop u de bamboe gaat installeren, droog, proper en vlak is. Als u lijmmiddelen gebruikt om uw vloer mooi op zijn plek te houden, dan mag er zich zeker geen vuil op de ondergrond bevinden. Als dit wel het geval is, dan bestaat er een grote kans dat de vloer niet goed op zijn plaats zal blijven, er zal water en vocht onder komen en dit zal uiteindelijk lijden tot het rotten van de bamboe vloer.

Het is ook zeer belangrijk dat de ondergrond vlak is, anders zal het schuiven en lawaai maken iedere keer u over de bamboe vloer stapt. Er mag zich zeker geen vocht tussen de ondervloer en de bamboe bevinden, dit zal gegarandeerd schade veroorzaken op lange termijn.

2. Nadat u de vloer mooi proper gemaakt heeft in de vorige stap, moet u zorgen dat er zeker geen nagels en andere scherpe zaken die overbleven van de vorige bevloeren nog in de ondergrond zitten.

3. We zijn nu bij de installatie van de bamboe. Belangrijk voordat u deze bamboe installeert, is dat u deze eerst controleert op fouten en eventuele schade. Waarom zou u al uw geld spenderen aan een vloer met schade die er goedkoop en onaantrekkelijk zal uitzien.

4. Vervolgens moet u alles goed opmeten. Het is zeer belangrijk van elke kamer de goeie maten te nemen zo kan u ongeveer berekenen hoeveel planken u zal nodig hebben. Daarna is het zeker een goed idee om de planken eens uit te leggen zoals u het in gedachten heeft, zo ziet u hoe de kleuren in elkaar over vloeien en of uw berekeningen kloppen. Op die manier kan u uw vloer perfect plaatsen en de bamboe een prachtige uitstraling meegeven.

5. De laatste stap bij het vloeren met bamboe is de eigenlijke installatie van de bamboe volgens de instructies van de fabrikant. Het is belangrijk om de stappen van de fabrikant te volgenen of het is mogelijk dat de eventuele garantie op de vloer vervalt.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven