Betonvloeren: ongezellig of stijlvol?

Betonvloeren zitten in de lift. Nochtans denken veel mensen bij het woord “betonvloer” aan iets koel en kil, dat weinig esthetische meerwaarde kan bieden aan een woning. Steeds meer mensen geloven echter het tegendeel. Gepolierde betonvloeren kunnen niet alleen erg snel worden aangebracht, ze bieden ook een heel strakke en moderne look. Het feit dat dit soort vloeren geen naden vertonen, sluit naadloos aan bij de minimalistische stijl van moderne woningen.

Bij betonvloeren hoeft men bovendien niet enkel aan grijze kleuren te denken. Verschillende kleuren zijn mogelijk, zodat u de vloer kan laten gieten die perfect aansluit op het totaalconcept van uw woning. Nadien kan ook aandacht besteed worden aan de afwerking van de vloer, door in hoekjes en kantjes bij te schaven.

Voordelen van betonvloeren

De voordelen zitten ‘m in het feit dat deze vloeren erg gemakkelijk te onderhouden zijn en dat ze een grote thermische inertie vertonen. Bovendien valt vloerverwarming erg eenvoudig te rijmen met betonvloeren. Het is duidelijk: hoewel vloeren van beton oorspronkelijk uitsluitend werden gebruikt in industriegebouwen, kunnen ze ook als woningvloer uitstekend dienst doen. Steeds meer mensen beginnen dat in te zien. Alternatieven voor betonvloeren kennen we in de vorm van gietvloeren zoals polyurethaanvloeren of epoxyvloeren.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven