De vele soorten vloerbedekking

Legt u binnenkort een nieuwe vloer maar twijfelt u nog welke vloerbedekking het best zou passen in een bepaalde ruimte? Dat is logisch: er bestaat immers een overvloed aan soorten vloertegels, planken, tapijten, enz. Ontdek hier de voornaamste en meest populaire opties en enkele van hun kenmerken:

  • Laminaat: Eén van de meest verkochte vloersoorten, door een erg goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. Andere voordelen zijn de duurzaamheid van laminaat en het feit het een vloerbedekking is die zich gemakkelijk laat leggen aan de hand van een kliksysteem.
  • Rubberen vloeren: De voordelen van rubberen vloeren spreken bijna voor zich: ze zijn erg flexibel en duurzaam. Vaak werken ze schokdempend, wat het een ideale vloerbedekking voor garages maakt, maar ook voor speelkamers of speelplaatsen zijn ze erg geschikt.
  • Linoleum: Linoleum vloeren blijven erg populaire vloeren. Het is dan ook een natuurproduct van hoge kwaliteit dat in de smaak valt omwille van zijn duurzaamheid, brandveiligheid en aantrekkelijke prijskaartje.
  • Houten vloeren: Wie vooral op zoek is naar gezelligheid en klasse, komt vanzelf uit bij houten vloeren. De prijs is hoger, maar men heeft wel een enorm brede waaier aan houtsoorten om uit te kiezen.
  • Parket: Parket is een verzamelnaam voor houten vloeren die worden gelegd aaan de hand van smalle latten. Nadeel: om parket te leggen moet u meestal beroep doen op een professional.
  • Kurk: In principe is kurk ook een houtsoort, maar het heeft niet de duurzaamheid van andere houtsoorten. Een vloerbedekking in kurk heeft daardoor de neiging om snel af te slijten. Toch kiezen nogal wat mensen ervoor omdat het een gezellige uitstraling heeft.
  • Steentapijt: Een steentapijt is een naadloze vloer die bestaat uit miljoenen kleine steentjes die gemengd zijn met epoxyharsen. Dit type vloerbedekking is erg geschikt voor huizen met vloerverwarming.
  • Tapijttegels: De voordelen van tapijttegels liggen voor de hand: ze zorgen voor gezelligheid in een ruimte en zijn erg gemakkelijk te leggen. Ook voor in kantoorruimtes zijn tapijttegels erg geschikt.
  • Gepolierde betonvloeren: vroeger werden gepolierde betonvloeren enkel gebruikt in industriële omgevingen, maar tegenwoordig wordt het ook beschouwd als een trendy ondergrond in lofts, appartementen en woningen.

Dit zijn natuurlijk maar enkele mogelijkheden van vloerbedekking. Laat u vooraf goed adviseren, zodat u zeker bent dat de gekozen vloerbedekking precies past bij uw project.

Berichten gemaakt 388

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven