Een gezellige sfeer met de natuurlijke uitstraling van terracotta tegels

De meeste terracotta tegels komen uit Frankrijk, België en Nederland. De naam terracotta tegels is afkomstig van keramisch materiaal dat ongeglazuurd gebakken werd op een temperatuur van 1100° C. Letterlijk betekent terracotta gebakken klei. Terracotta tegels zijn heel gebruiksvriendelijk want ze zijn te onderhouden en te behandelen met natuurlijke onderhoudsproducten. De kleur van terracotta tegels is afhankelijk waar de klei vandaan komt en op welke manier deze wordt gebakken.

Estriken of terracotta tegels zijn ongeglazuurd en om de vloer beter te kunnen onderhouden is het beste deze te behandelen met bijvoorbeeld lijnolie en een boenwas, oxaanolie, of een impregneermiddel, zodat de tegels minder poreus zijn.

De voordelen van terracotta tegels op een rij:

  • Mooie natuurlijke uitstraling
  • Decoratief en rustgevend
  • Bevatten geen giftige of kunstmatige stoffen
  • Hebben een groot ademend vermogen
  • Geven een aardse look

Terracotta tegels kunt u plaatsen op een zuiver dragende chape. Terracotta tegels voelen blootsvoets zeer behaaglijk aan en zijn perfect combineerbaar met andere natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen.

Terracotta tegels zijn zelf te plaatsen als een andere natuurstenen vloer. U kunt hiervoor uiteraard beroep doen op een stielman of vloerder. Op die manier weet u zeker dat uw Terracotta tegels perfect worden geplaatst en u er nog gedurende lange tijd kunt van genieten.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven