Eiken vloeren: houten gezelligheid

Eiken vloeren in parketvorm: ze roepen ongetwijfeld een warm, behaaglijk en reuze gezellig gevoel bij u op. Een brandende haard, rustieke meubelen en wat drinkgelach op de achtergrond maken het plaatje compleet.

Het mooie is dat deze houten vloeren in elk interieur passen. Ordinair plastic laminaat? Niks van. Echte houten vloeren bieden u een garantie op een stevige, duurzame en bovendien erg warme vloer. Eiken vloeren worden dan ook al honderden jaren met succes gebruikt in de bouw. Toch zijn er aanzienlijke verschillen in de soorten houten vloeren.

Massieve eiken plankenvloeren gaan normaal gezien levenslang mee. Ze zijn uiteraard niet goedkoop, maar op termijn zit u gebeiteld met deze houten vloeren. Het nadeel: massieve eikenvloeren zijn gevoelig voor vocht en kunnen uitzetten. Tussen haakjes: we spreken pas van een massief houten parket als de slijtlaag van het hout dikker is dan 2,5 mm.

Houten vloeren met een toplaag die dunner is dan 2,5 mm, worden niet als massief beschouwd. Deze eiken vloeren gaan misschien iets minder lang mee, maar zijn wel iets stabieler. Andere voordelen: ze zijn – uiteraard – een stuk goedkoper en zijn uitermate geschikt voor vloerverwarming. Dit soort eiken vloeren noemt men ook wel eens ‘multifloor’.

Kortom: eiken vloeren (of ze nu massief zijn of niet) bieden u een warme, tijdloze vloer voor in elk mogelijk interieur. Uw parket steelt overal de show met dit edele eikenhout.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven