Gietvloeren: kunsthars of epoxy?

Gietvloeren worden wel eens verward met betonvloeren. Dit zijn nochtans twee erg verschillende vloeren. Gietvloeren worden vervaardigd op basis van polyurethaan (kunstharsvloeren) of epoxy (epoxyvloeren). Polyurethaan is over het algemeen iets elastischer dan epoxy, waardoor dit soort vloeren iets minder last heeft van krassen. En er zijn nog andere redenen om voor een gietvloer in kunsthars te kiezen: zo zijn ze meer geluidsisolerend en bovendien voelen vloeren in polyurethaan warmer aan.

Epoxy is eigenlijk een verzamelnaam voor kunstharsen, pigmenten, granulators en andere verhardende middelen. De voornaamste voordelen zitten ‘m in de uitstraling en de relatief snelle installatie ervan. Epoxyvloeren zijn ook per definitie naadloos en bovendien absorberen ze geen vocht, waardoor ze erg gemakkelijk gereinigd kunnen worden. De naadloosheid van epoxyvloeren wordt door sommige mensen als kil en steriel ervaren, terwijl het voor andere voor elegantie en klasse uitstraalt.

Gietvloeren zijn doorgaans erg dun, waardoor ze bovenop zo goed als elke vloer kunnen worden aangebracht. Er moet echter steeds gecontroleerd worden of de woning waarin een gietvloer wordt aangebracht geen last heeft van opstijgend vocht. Aangezien gietvloeren geen vocht doorlaten kan er immers een grote druk onder de vloer ontstaan.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven