Het onderhoud van een eiken plankenvloer

Houten plankenvloeren worden reeds honderden jaren gelegd en zijn tot op vandaag nog steeds bijzonder populair. Maar hoe onderhoud je een eiken plankenvloer het best?

Een eiken plankenvloer vereist eigenlijk weinig onderhoud. Je kan de vloer gewoon stofzuigen zoals elke andere vloer of stof afnemen met een zachte, licht vochtige bezem. Afhankelijk van de afwerkingmethode van de vloer zijn andere onderhoudsmaatregelen aangeraden. Als je een geverniste houten vloer hebt is het voldoende af en toe te dweilen met zuiver water en een beetje polish. Voor het onderhoud van een geboende houten plankenvloer wordt een vloeibare was aangeraden. Een geoliede vloer tenslotte onderhoud je best met een voedend product.

Als er gemorst wordt op de houten plankenvloer, ruim dit dan meteen op. Koffie of rode wijn kunnen namelijk permanente vlekken nalaten in de vloer. Om beschadiging van de vloer te vermijden plaats je best viltglijders onder de meubels. Til zware meubels op, want door ze te verschuiven zou je krassen kunnen veroorzaken.

Wil je je eiken plankenvloer eens opfrissen? Dan kun je een speciale ontvetter gebruiken om de oude lagen vernis, olie of boenwas te verwijderen. Nadien kun je een nieuwe laag aanbrengen. Zo ziet je oude vloer er weer als nieuw uit.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven