Houten vloeren: zoveel hout, zoveel vloer

Houten vloeren hebben één bepaalde troef die boven alle andere uitsteekt, en dat is gezelligheid. Houten vloeren zorgen voor een aangename, warme sfeer. Toch kan u door de juiste keuze voor een bepaalde houtsoort nog kiezen tussen modern en trendy of klassiek en rustiek. Begin alvast met dit overzicht van enkele populaire  houtsoorten voor vloeren en hun voornaamste kenmerken.

  • Eik: Dit is de meest gebruikte houtsoort voor vloeren. De stevigheid en duurzaamheid van eikenhout staat dan ook buiten kijf. Er zijn verschillende afwerkingen en kleuren mogelijk.
  • Berk: Ook berkenhout is erg populair als houtsoort voor een houten vloerbedekking. Berkenhout is vaak iets lichter en bleker van kleur. Net als eikenhout is het bijzonder hard, maar toch laat het zich relatief makkelijk bewerken.
  • Grenen: Dit is een van de meest gebruikte naaldhoutsoorten. Er bestaan verschillende soorten grenen vloeren, maar doorgaans wordt een grenen houtvloer als zacht beschouwd.
  • Es: Deze houtsoort wordt doorgaans niet buiten gebruikt omdat het iets minder duurzaam is. Voor binnengebruik is het echter wel geschikt. Essenhout is meestal lichter gekleurd.
  • Kersenhout: Minder bekend, maar ook erg populair voor gebruik in interieuren. Het is een houtsoort met een heel eigen kleur. Het is stevig, maar laat zich goed bewerken.

Dit zijn nog maar enkele houtsoorten. In uw speciaalzaak zal u nog meer opties terugvinden. Laat u dan ook goed informeren, zodat u de houtsoort gebruikt die het beste past bij uw budget en de ruimte waarin de vloer gelegd moet worden. Hou zeker ook rekening met vloerverwarming, want sommige houtsoorten geven warmte beter af dan andere.

Berichten gemaakt 388

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven