Keramische tegels

Keramische tegels zijn tegels die gemaakt zijn uit klei, zand en mineralen. Eerst wordt er een mengeling van de diverse grondstoffen gemaakt waarna het mengsel op de juiste dikte wordt gedroogd. Daarna wordt de gewenste vorm aangebracht en dan gebakken op een temperatuur die tussen de 1000 en 1250 graden Celsius ligt.

Keramische tegels zijn zoals alle keramisch materialen zeer hard en makkelijk schoon te maken. Er bestaan bepaalde tegels die verglaasd zijn, dit wil zeggen dat er een klein laagje glazuur op de keramische tegel ligt waardoor hij gaat glanzen. Daardoor kan deze tegel perfect decoratief gebruikt worden.

Als je op zoek bent naar een specifieke afmeting van tegel, dan zul je zeker een keramische tegel vinden die voldoet aan je eisen, ze zijn te vinden in afmetingen tussen 1 vierkante cm en 1 vierkante meter en als je een specifieke kleur zoekt, dan zal je die zeker vinden.

Informeer je goed over de fysische en mechanische eigenschappen van de tegel die je wenst te kopen. Zaken zoals de waterabsorbtie, de maximum belasting, de krasbestendigheid en de slijtvastheid zijn belangrijk voor bepaalde toepassingen zoals het leggen van een vloer met de keramische tegels.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven