Kurkvloeren: modieus en gebruiksvriendelijk

Op zoek naar een vloer met vele talenten? Een vloer die 100 % ecologisch is, tegelijk niet te duur, comfortabel én erg gebruiksvriendelijk in installatie? Dan kan u met een kurkvloer niet missen. Bovendien valt u zeker niet uit de toon, want de laatste jaren zijn kurkvloeren helemaal terug.

Kurkvloeren hebben nog veel meer goede eigenschappen. Kurk bestaat eigenlijk uit miljoenen cellen die aan elkaar hangen. Daartussen zitten kleine blaasjes lucht. Zoals u waarschijnlijk weet, is lucht (zoals in een spouwmuur) zowel geluid- als warmte-isolerend. Kurkvloeren absorberen dus warmte, geluid en schokken. En ze lopen érg lekker.

Ook de installatie is heel eenvoudig. Zeker als u het vergelijkt met parket. Ook een natuurproduct, maar veel omslachtiger qua installatie. En niet zo ecologisch als kurk, want kurk is 100 % natuurlijk en weinig materiaal gaat verloren bij de productie van deze vloeren. Daarnaast is kurk erg duurzaam. Dankzij een stevige toplaag verloopt slijtage erg traag, waardoor u een kurkvloer jarenlang kan houden zonder grote slijt. Dat kurkvloeren ook comfortabel, makkelijk in onderhoud en gezond zijn, zijn enkele leuke bijkomende voordelen.

Geluiddempend, goed bestand tegen schokken, warmtegeleidend en alle andere voorgenoemde voordelen: geen wonder dat kurkvloeren tegenwoordig helemaal terug in zijn.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven