Linoleum vloeren

Linoleum: nog zo’n product dat scoort als het over duurzaam bouwen en wonen gaat. Deze vloeren zijn gemaakt van 100% natuurlijke grondstoffen. Lijnolie, houtmeel, kalksteen en jute zijn de belangrijkste elementen ervan.

Wie instaat voor het onderhoud van uw vloer, geniet van het grootste voordeel van linoleum: het is supermakkelijk om uw vloer schoon en stofvrij te houden. Bacteriën maken bovendien geen schijn van kans. Daarnaast hoeft u zo’n vloer niet per se nat schoon te maken: even droog vegen of stofzuigen is meestal al voldoende.

Tegenwoordig vindt u al heel wat linoleumvloeren met kliksystemen. Die kan u zelf heel eenvoudig plaatsen. Maar de meeste traditionele linoleumlagen zijn nog altijd het vakgebied van de specialist. De kans is trouwens groot dat u ook een linoleumvloer kan leggen. De meeste vloeren laten dit namelijk toe. Het zou wel kunnen dat u de vloer nog wat moet uitvlakken of egaliseren.

Zoals alle soorten vloeren, heeft ook linoleum z’n voor- en nadelen. De hygiëne, het gemak en het ecologische aspect werden al in de verf gezet. Bijkomende voordelen: lange levensduur en moeilijk ontvlambaar. Het (vrijwel) enige nadeel is het kostenplaatje. Maar bekijk het zo: dat wint u snel terug in gemak, comfort en duurzaamheid.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven