Massief parket, de perfecte aankleding van uw woning

Massief parket bestaat uit massief hout over de totale dikte van de vloer. De dikte en de grootte van de elementen van het massieve parket bepaalt hoe het parket wordt geplaatst.

We kunnen verschillende soorten parketten onderscheiden; dikke parketten, dunne parketten, mozaïekparket en tapijtparket. Dikke parketten bestaan uit dikkere planken die meestal van elkaar worden gescheiden door een naad. Bij dunne parketten spreken we over dunnere elementen die rechtstreeks op de ondervloer worden gelijmd. Beide massieve parketten staan beeldig in uw woning. Het is gewoon een kwestie van smaak. Mozaïekparket bestaat uit rechthoekige stroken hout, die samengebracht worden tot vierkanten. Bij tapijtparket plaatst men de elementen zodanig naast elkaar zodat er een motief zoals een visgraatmotief ontstaat.

Hoeveel kost massief parket nu eigenlijk? Wel, hoe dikker en hoe groter de elementen van de vloer, hoe hoger de kostprijs automatisch ligt. Uiteraard speelt ook de door u gekozen houtsoort die wordt gebruikt voor het samenstellen van het massief parket een rol in de prijsbepaling.

Het voordeel van massief parket is absoluut de gezellige en warme uitstraling die het aan uw woning biedt. Het nadeel? Massief parket is niet goedkoop, maar de verschillende mogelijkheden bieden u een ruime keuze naargelang uw budget.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven