Meest gebruikte soorten natuurstenen

De meest gebruikte soorten natuursteen zijn zonder twijfel marmer, kalksteen, basalt, leisteen, graniet en blauwe hardsteen. Daarnaast zijn ook kwartsiet en zandsteen zeer populair. De reden om natuursteen te gebruiken en zeker de eerder genoemde zijn de talloze mogelijkheden, kleuren en uitstralingen die met natuursteen bereikt kunnen worden.

Marmer is bijvoorbeeld ideaal om een interieur wat meer cachet te geven. Het is een homogene en harde natuursteen die in een grote variatie aan kleuren verkregen kan worden. Bovendien vertoond marmer een geaderde of gewolkte tekening wat het erg herkenbaar maakt. Omdat het zich makkelijk laat bewerken, wordt het al sinds mensenheugenis gebruikt als bouwmateriaal en geeft het menig interieur dat extraatje meer. Marmer wordt vooral gebruikt voor trappen, in de badkamer, aan de open haard, in de keuken, …

Een andere veelgebruikte natuursteen is graniet. Deze steen wordt vooral gebruikt voor vloeren en oppervlakte die veel te verduren krijgen. Hierbij kan je denken aan een keukenwerkblad, maar ook een terras behoort zeker tot de mogelijkheden. Er is iets minder keuze dan bij marmer op het gebied van kleuren.

Ook zeer in trek is leisteen.  In de eerste plaats gekend als steen voor daken, maar ook perfect te gebruiken voor vloeren, wastafels, douchebakken en keukenwerkbladen. Eén van de grote voordelen bij leisteen is de goede prijs-kwaliteitverhouding, maar ook de duurzaamheid van de steen is zeker een groot pluspunt.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven