Natuursteen tegels: natuur en cultuur in één tegel

Natuursteen tegels zijn tijdloos. Ze passen zowel in klassieke, hedendaagse als ultrahippe interieurs. Afhankelijk van de toepassing, worden ze met de hand, machinaal of ambachtelijk bewerkt.

Het assortiment aan natuurstenen is bijna even groot als onze natuur zelf. Een greep uit de bekendste toepassingen: marmer, graniet, blauwe hardsteen, leisteen, basalt enz. Tot één groep kunnen tientallen natuurstenen behoren. Daarnaast vinden we natuurgesteente terug in een uiteenlopend spectrum aan kwaliteit, kleur of hardheid.

Ook de toepassingen zijn legio: als terrastegels, vloertegels voor keukens of badkamers, gevelbekleding, faillance tegels, tuinmeubilair, venstertabletten… Het mooie van natuursteen is dat elke tegel uniek is. Elke kleine rimpel, elke laag en elke afwijking in het gesteente is een gevolg van eeuwenoude bewegingen van de aardkorst. Tegels in natuurgesteente zijn als het ware kunstwerken van de natuur.

Het voordeel van natuursteen is dat het heel makkelijk te behandelen is. En da’s nog een reden waarom er honderden soorten van bestaan. Van spiegelglad tot ruw en onbewerkt, van gepolijst tot gebouchardeerd, van geslepen tot licht geschuurd. Bij de meeste tegelbedrijven kunt u dan ook heel makkelijk tegels op maat bestellen: de leverancier bewerkt of slijpt ze dan voor u. Op die manier kan u vaak de grootte, vorm, kleur en afwerking kiezen.

In stijlvolle design interieurs vindt u de trends in natuursteen terug. Van Braziliaans blauw graniet tot Portugese witsteen, en van Turks marmer tot blauwe Vietnamese natuursteen. U merkt het: met natuursteen tegels haalt u niet alleen de natuur, maar ook een stukje cultuur in huis.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven