Parket leggen in de keuken

U zou graag parket leggen in de keuken, maar weet niet of dit wel een goed idee is ? Wel dan hebben wij goed nieuws voor u! Het kan en het mag, op voorwaarde dat u de juiste voorzorgsmaatregelen neemt. Inderdaad, parket leggen in de keuken vraagt om enkele voorbereidingen die ervoor zorgen dat uw nieuwe parketvloer intact blijft in deze vrij vochtige en meestal warme ruimte.

Een keuken waar parket is gelegd, is zonder twijfel het summum van een stijlvol interieur. Het enige waar u zeker op moet letten, is dat er geen vocht tussen de planken kan dringen. Wij raden u aan het hout op een chape te kleven. Deze chape bestaat het best uit een degelijke laag epoxy. Als u dit goed doet, of laat doen, kan er geen water meer tussen uw parket vloeien.

Kies ook voor een stabiele en degelijke houtsoort wanneer u parket wilt leggen. Teak, afzelia en padoek zijn slechts enkele houtsoorten die hier perfect toe dienen. Om het parket af te werken, kunt u kiezen voor een vernis die het hout waterdicht maakt. Af en toe opnieuw vernissen is aangeraden. Zo blijft uw parket in prima conditie en kunt u jaar in jaar uit genieten van een warme look in de keuken.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven