Parket vloeren, gemoedelijkheid troef

Een gezellig interieur met een saaie grijze vloer: niets dat uw woning meer ontsiert. Het tegengestelde is waar met parket vloeren. U hoeft niet veel moeite meer te doen om uw woonkamer sfeer mee te geven als uw vloer uit houten planken bestaat.

Parket wordt al eeuwen met succes gebruikt bij bevloeringen. Er zijn tal van plankenvloeren naargelang uw budget. De houtsoort heeft hier zeker mee te maken. Veel gebruikte materialen zijn teak, eik, beuk en notelaar. Het edelste hout met straatlengtes voorsprong is evenwel eik. Een eiken parket gaat levenslang mee en past ook in elk interieur. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat eik nog altijd het populairst is in ons land. Tropische houtsoorten raken weliswaar meer en meer in trek.

Massief parket is de duurste, maar ook meest degelijke soort van houten vloeren. Dat kan gaan van dikke plankenvloeren tot strokenpakket: dunne planken die verlijmd werden op een onderparket. Daarnaast kunt u ook gaan voor meerlagig parket. De toplaag is massief, maar daaronder schuilt hout van minder goede kwaliteit. Laminaat is de minst kwalitatieve vorm van parket. Al zouden echte vakmannen natuurlijk opperen dat laminaat simpelweg geen parket ís.

Een bekend nadeel van parket is de gevoeligheid voor vocht. Maar tegenwoordig zijn daar al tal van middelen voor. U kan uw parket vloer voor of na de plaatsing laten behandelen. Zo hoeft u zich nooit zorgen te maken over de basis van uw gezellige woning.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven