semi massief parket: de vloer met lagen

Een product dat de laatste jaren aan een flinke opmars bezig is, is de semimassieve plankenvloer. Semi massief parket wordt ook wel eens multiplank genoemd. Niet toevallig, want semi massief parket is opgebouwd uit verschillende lagen hout met een massieve toplaag van 6 tot 8mm. Deze toplaag bestaat dan uit edelhout zoals bv. eik of beuk, terwijl de lagen daaronder bestaan uit bv. vurenhout of multiplex. Zo wordt een vloer gecreëerd die een grotere stabiliteit heeft dan massieve vloeren. Bovendien is een semimassieve plankenvloer een stuk goedkoper dan een vloer die bestaat uit 100% parket.

Vooral in situaties waarbij geen vaste vloer gelegd kan worden zijn semimassieve vloeren een uitstekend alternatief. Maar ook het feit dat doe-het-zelvers deze vloeren erg gemakkelijk zelf kunnen leggen, is een van de troeven van een semimassieve plankenvloer.

Een goede multiplank vloer bestaat uit minstens drie lagen hout. Dit soort vloeren worden voornamelijk zwevend gelegd (als de deklaag los op een draagvlak wordt gelegd), maar als u daarvoor kiest, kan de vloer ook volledig vast worden gelegd. Naast stabiliteit zijn vooral uitstraling en duurzaamheid sterke punten van semi massief parket. Natuurlijk vereist ook dit soort vloeren onderhoud, en in tegenstelling tot 100% parket zijn ze slechts beperkt opschuurbaar.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven