Steentapijt: de vloer met poriën

Steentapijt

Bent u op zoek naar steentapijt of vraagt u zich nog af wat het eigenlijk is? Lees er hier dan alles over. Een steentapijt is een naadloze vloer die bestaat uit miljoenen miniscule steentjes die gemengd worden met epoxyharsen. De omvang van de gebruikte korrels kan variëren. Meestal schommelt het ergens tussen 2 en 5 millimeter. Hoe klein de steentjes zijn heeft een impact op twee zaken: enerzijds is het zo dat een vloer met kleinere korrels er homogener uitziet, maar anderzijds is het ook zo dat een vloer met kleinere korrels iets moeilijker te onderhouden is.

U zou het misschien niet vermoeden, maar een steentapijt laat enorm veel creativiteit toe. U kan immers kiezen tussen erg veel verschillende kleuren en u kan de kleuren zelfs gaan mengen. Aan de hand van profielen wordt het ook mogelijk om verschillende kleurvakken te creëren. Misschien kan het geen kwaad om deskundig kleuradvies in te winnen. Zo bent u zeker van een evenwichtige en harmonieuze kleurencombinatie.

Voor de plaatsing van steentapijt heeft u wel absolute professionals nodig. Begin er niet zelf aan, want het mengen van deze vorm van vloerbedekking vraagt heel wat technische en praktische kennis. Eens de vloer er ligt, moet eraan denken dat de vloer regelmatig gestofzuigd moet worden. Een steentapijt heeft namelijk “poriën” waar gemakkelijk stof tussen kan raken. Deze poriën maken de vloer echter ook uitzonderlijk geschikt voor vloerverwarming.

Berichten gemaakt 389

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven