Tapijt reinigen: voor elke vlek een oplossing

Een tapijt in huis kan de gezelligheidsfactor van uw woonruimtes serieus opkrikken. Maar wat doet u als het tapijt vuil wordt? Een tapijt reinigen is in vele gevallen geen sinecure. Stof en oppervlakkige vlekken zijn wel snel aan te pakken met een stofzuiger en een vochtige doek, maar hoe pakt u die hardnekkige vlekken het beste aan? Ontdek hier de meest voorkomende problemen en de technieken die gebruikt worden om het tapijt te reinigen.

De manier waarop u uw tapijt kunt reinigen, is in grote mate afhankelijk van de vlek in kwestie. Hier vindt u een aantal vaak voorkomende vlekken en de bijhorende behandeling:

  • Wijnvlekken :Dit zijn vlekken die vaak voorkomen. Een vlek van rode wijn kunt u best eerst uitspoelen met witte wijn en vervolgens uitwassen met koud water. Strooi ook zo snel mogelijk zout op de vlek en zuig dat nadien op met de stofzuiger.
  • Bloed, chocolade of suikerrijke drankjes: Bloedvlekken pakt u best aan met een mengeling van warm water, azijn en zeep. Breng deze mengeling aan op de vlek en laat het goed drogen. Ook vlekken afkomstig van chocolade of suikerrijke drankjes als limonade kunt u best zo behandelen.
  • Kaarsvet: Bij kaarsvet (of kauwgom) is het belangrijk dat de vlek goed hard wordt. Dit proces kan u versnellen met ijs. Nadien is de vlek gemakkelijker te verwijderen.
  • Braaksel: In geval van braaksel wordt het tapijt best behandeld met sodawater. Ook ammoniak (niet teveel!) kan helpen om de vlek te verwijderen. Uitspoelen met koud water en late drogen.
Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven