Vloer boenen, oliën of vernissen?

Wanneer u een houten vloer installeert is het zeer belangrijk om deze te behandelen tegen vocht, vuiligheid en slijtage. Wanneer u een echte houten vloer plaatst, dan is deze vaak nog niet behandeld tegen vocht. Er zijn 3 manieren waarop u uw vloer het beste kan beschermen tegen vocht namelijk door de vloer te boenen, hem te bewerken met olie of door hem te vernissen. We geven kort het verschil tussen deze behandelingen.

De vloer boenen
Een eerste manier om uw houten vloer te beschermen is door deze met boenwas te behandelen. De boenwas zorgt ervoor dat de houtstructuur perfect zichtbaar blijft. Het probleem met de boenwas is dat deze niet echt duurzaam is, u zal dus op regelmatige basis de vloer volledig opnieuw moeten boenen.

Uw houten vloer behandelen met olie
Wanneer u uw vloer bewerkt met olie, dan dringt de olie volledig in het hout. Daardoor is er geen plaats meer voor vocht in het hout. De olie laat het hout er echt natuurlijk uitzien wat zeker een pluspunt is, maar er kan wel wat verkleuring optreden. Het probleem bij olie is dat er geen bescherming is tegen mechanische beschadiging. Dus er komen gemakkelijker krassen op een vloer die met olie behandeld is.

Vernissen van uw vloer
Vernissen werkt via een ander principe, de vernis creëert een soort laagje op het hout, deze ondoordringbare laag zorgt ervoor dat er geen water of vocht in het hout kan dringen. Er bestaat slijtvaste vernis die zeer goed bestand is tegen mechanische beschadiging, er zijn hier verschillende gradaties in.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven