Vloercombinaties in een salon met open keuken

Tegenwoordig is het steeds meer gebruikelijk om een open keuken in je salon te plaatsen. Hierdoor wordt het gezinsleven verlegd van de eetkamer naar de woonkamer doordat je zelf tijdens het klaarmaken van eten deel uitmaakt van die leefkamer. Deze open ruimte die dienst doet als zowel leefkamer, keuken en eetkamer wordt vaak als één geheel beschouwd en ingericht. Maar met subtiele verschillen in de vloerbekleding, kun je aangeven welk doel de verschillende delen hebben zonder echt te compartimenteren. Wie wilt kan dit ook doortrekken in de bekleding van de muren. Een groot voordeel van de verschillende type vloerbekleding in een salon met open keuken is het aanbod aan vloerbekleding dat je op deze manier enorm uitbreid.

Wanneer je een vloerbekleding wilt plaatsen die zowel geschikt is voor keuken als leefruimte, legt dat je bepaalde beperkingen op. In de keuken moet je er namelijk rekening mee houden dat de vloerbekleding vaak water of voeding op zich zal krijgen en hier dus tegen bestand dient te zijn. Een vast tapijt is bijvoorbeeld al helemaal uit den boze. In het salon wil je dan weer een vloerbekleding die aangenaam aanvoelt en een warm gevoel geeft aan je ruimte, hier zal je niet snel kiezen voor een vynil, wat in de keuken misschien wel een optie is. Je kan dus enkel kiezen uit die materialen die zowel geschikt zijn voor de ene ruimte als de andere wanneer je de ruimte als één beschouwd.

Wanneer je echter wilt werken met een combinatie van vloerbekledingen, zijn alle keuzes die je vroeger had terug beschikbaar. Bovendien kan je een extra sfeer toevoegen aan je woning op deze manier. Je zou in de woonruimte kunnen kiezen voor een houten vloer die overgaat in een tegel aan het keukengedeelte. Deze overgang kan recht zijn, maar je kunt ook werken met schuine of zelfs ronde lijnen. Je kunt kiezen voor verschillende materialen in dezelfde kleur of verschillende kleuren en verschillende materialen. Ook verschillende kleuren van hetzelfde materiaal zijn een optie wanneer je bijvoorbeeld met kurk werkt. De mogelijkheden zijn haast onbeperkt.

Een goede manier om tot een leuke vloerbekleding te komen, is eerst op te lijsten aan welke eigenschappen het materiaal dient te voldoen. Wanneer je besloten hebt om met meerdere materialen te werken in je salon met open keuken, dien je dus twee lijstjes op te maken. Eéntje voor het keukengedeelte en ééntje voor het salongedeelte. Eens deze lijst klaar is, kan je uitzoeken welke materialen allemaal voldoen aan jouw eisen. Daarna kun je uitzoeken welk van deze materialen ook aan je smaak voldoen. Wat vind je mooi van kleur en structuur, welke mogelijkheden zijn er? Hierna heb je twee lijsten. Eéntje met de materialen die je verkiest voor je keuken en die er geschikt voor zijn en ééntje met materialen die in je salon passen. Het enige wat je dan nog rest is voorbeelden van deze materialen naast elkaar te leggen tot je tot een leuke combinatie komt. Een prachtig eigentijds salon met open keuken is het resultaat.

Zaken waar je ook op kunt letten is het gemak waarmee een vloer te plaatsen is. Zeker wanneer je graag zelf de handen uit de mouwen steekt en je liefst zelf je vloer zou zetten, is het belangrijk materialen te kiezen die hiervoor in aanmerking komen. Ook de duurzaamheid van je vloer kan een invloed hebben op je keuze. De milieuvriendelijkheid van het product, de prijs ervan of een mogelijke tijdloze uitstraling. Wanneer je budget beperkt is zou je kunnen kiezen om een deel van de vloer in een duurder materiaal te doen en het andere deel voorlopig wat budgetvriendelijker te houden en op een later tijdstip te vervangen.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven