Vloerisolatie

De voordelen (en het nut) van vloerisolatie hoeven we u waarschijnlijk niet meer uit de doeken te doen. Steeds meer mensen zien het ontzettend grote belang ervan in. Niet alleen budgettair (want u vermijdt heel veel verwarmingskosten), maar ook puur qua comfort.

Opgespoten PUR-schuim wordt tegenwoordig erg veel gebruikt om warmteverlies via uw vloeren te vermijden. U kan ook voor isolatieplaten of isolatiematten gaan. Het PUR-schuim heeft hierbij als grote voordeel dat u perfect kan isoleren in alle hoeken, en bij elke rand met een muur.

Vloerisolatie is ook een hot topic als het over zolders gaat. Waar vaak over getwijfeld wordt, is over wat men dan gaat isoleren: het dak of de vloer? Als u uw zolder gebruikt (als leef- of hobbyruimte), dan kan u beter het dak isoleren. Als dit niet het geval is, bent u beter af met vloerisolatie. Dit bespaart bovendien extra kosten.

Als u renoveert, is zo’n ingreep natuurlijk niet altijd even eenvoudig. In dat geval kan u werken met isolatiedekens (vlas of isofloc), in de vloer tussen balken. U kan ook voor zachtboardplaten gaan. Belangrijk is om u voldoende te informeren. Vaak kan u ook bij dezelfde firma’s terecht voor geluidsisolatie. Voor uw budget betekent het vaak een groot verschil als u geluids- en vloerisolatie in één keer aanschaft.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven