Geniet van gratis grondwater met een boorput

Wie wil profiteren van grondwater voor de bewatering van de tuin, het besproeien van voetbalvelden, huishoudelijk gebruik of andere doelen, komt al snel uit bij de boorput. Dankzij boorputten kan u grondwater winnen, wat een aantal bijzondere voordelen met zich meebrengt. Zo hoeft u niet langer een driemaandelijkse en jaarlijkse factuur te betalen en bovendien zou u geen wasverzachter meer nodig hebben als u het grondwater zou gebruiken voor de was.

Grondwater is het water dat zich in bodems en gesteenten  bevindt. Meestal is dit water afkomstig van neerslag. Met een boorput wordt al dat water bereikbaar en kan u het gaan gebruiken voor huishoudelijke taken, besproeiingen en andere doeleinden. Voor boorputten gelden wel enkele regels. Zo geldt voor privéwaterputten de meldingsplicht. Een boorput kan u dus niet zomaar laten plaatsen.

Afhankelijk van het debiet van de waterput moet men zelfs de nodige vergunningen aanvragen. Wie gebruik maakt van een boorput zonder vergunning kan een fikse boete krijgen. Bovendien wordt het beschouwd als belastingontduiking omdat ook taksen worden geheven op boorputten. Laat u dus niet vangen en win de nodige informatie in bij uw gemeente voor u overgaat tot de installatie van een boorput.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven